29 Ekim 2013

USB Bellek/Flash Diskten XP,Vista,Win7,Win8 Format atmak / İşletim sistemi kurmak - Resimli Anlatım !

Merhaba arkadaşlar

Bu yazımızda sizlere USB Bellek üzerinden nasıl kolay bir şekilde format işlemi gerçekleştireceğinizi anlatıcam.
Öncelikle ihtiyacımız olan tek şey bi program ve herhangi bir oynama yapılmamış windows ürünü.Aşşağıdaki linkte programı kolayca indirebilirsiniz :

WinSetupFromUSB

Programı indirdikten sonra rar'dan çıkartın ve bilgisayarınız 32Bit ise WinSetupFromUSB_1-0.exe, 64Bit ise WinSetupFromUSB_1-0_x64.exe programını çalıştırın. Karşınız şu şekilde bir ekran gelicek :

NOT : Örnek anlatım Windows Xp üzerinden yapılmıştır.

1.Kısımdaki bölüm ; Hazırlıyacağımız USB belleği seçmemiz gereken bölüm. Eğer herhangi bir bellek çıkmıyosa   " Refresh " butonuna tıklayarak tekrar kontrol ediniz.

2.Kısımdaki bölüm ; CD/DVD Rom'daki takılı olan Windows ürününün belirtileceği kısım. Eğer ürününüz Windows XP ise ;" Windows 2000/XP/2003 Setup " yazan kısmın sağında   " ... " butonuna tıklayarak kaynağı göstermek. Eğer Harici bir ürün iste(Vista,Win7,Win8) bir altındaki " Windows Vista / 7 / 8 / Server 2008/2012 Based ISO " Yazan kısmın sağındaki butonu tıklayarak kaynağı göstermek.

Yukarıdaki işlemler yapıldıktan sonra " GO " yazan butonu tıklamak ve işlemin bitmesini beklemek.Eğer işlem sorunsuz bir şekilde tamamlandı ise " Job Done " ya da benzeri bir mesaj ile karşılaşıcaksınız. Eğer aksi bir mesaj alırsanız işleminizi kontrol etmenizi öneririm.

NOT : Oynanmış/Editlenmiş/Değiştirilmiş Windows ürünlerinde hata alabilirsiniz. Tavsiyem katkısız RTM ürünleri kullanmak.

     Gerekli işlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp biostan gerekli Boot ayarlarını USB Bellek olarak yapın ve kaydedip çıkın.Bilgisayar artık USB bellekten boot etmeye hazır. Karşımıza aşşağıdaki gibi bir ekran gelicek :

1.Sıradaki seçenek olan " First part of Windows Xp Professional Setup " seçeneğini tıklıyoruz ve dosyaların kopyalanmasını bekliyoruz. Kopyalanma bittikten sonra sistem yeniden başlatıcak ve karşımıza aynı ekran tekrar gelicek.

2.Sıradaki seçeneği seçiyoruz "Second part of Windows XP  Professional Setup " ve gerekli işlemleri yapıp kurulumu tamamlıyoruz.





Hatırlatma : Eğer CD/DVD Rom ile uğraşmak sitemiyorsanız bilgisayarınıza sanal sürücü olan  " Daemon Tool " programı ile ürününüzün .iso formatlı imaj dosyası ile daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Tek yapmanız gereken Burada ki anlatımı gözden geçirmek ve Yukarıdaki işlemlerde İlk resimdeki 2 numaralı kısımda kaynak olarak sanal sürücünüzü seçmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder